Cırık Tatlısı
MALZEMELER: 5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket yaş maya Sponsorlu Bağlantılar Ilık su
Şerbeti İçin: 6 su bardağı su 5 su bardağı tozşeker 1 dilim limon Sıvıyağ
YAPILIŞI: Kastamonu ili Devrekani ilçesine özgü olan Cırık Tatlımızı yapmaya derin bir kapta 5 su bardağı una 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edip karıştırarak başlıyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıp maya ve toz şekeri koyuyoruz ılık su ilave ederek boza kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.onul Bu arada şerbeti hazırlamaya başlıyoruz. Bir tencerede 6 su bardağı su ve 5 su bardağı toz şekeri limon ile kaynatıp şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz. Şerbetin soğuk olması gerekiyor. Sıvıyağı derin tavaya koyup iyice kızmasını bekliyoruz. Yağ kızdıktan sonra ellerimizi yağlayıp hazırlayıp dinlendirdiğimiz hamurumuzdan avucumuza alıp işaret parmağımızı baş parmağımıza doğru bükerek sıkıyoruz, sıktığımız her lokmacığı yağın içerisine atıyoruz ve iyice kızartıyoruz. Kızarttığımız lokmaları direk soğuk şerbetin içine atıyoruz ve 1 -2 dakika kadar şerbette tutup çıkarıyoruz. Kastamonu cırık tatlısı hazır, servis tabağına alıyoruz. Hamurumuz bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz. Kastamonu cırık tatlısını daha fazla lezzetli hale getirmek için içerisine çikolatayı sıvılaştırıp enjekte edebilirsiniz. AFİYET OLSUN…
Şerbeti İçin: 6 su bardağı su 5 su bardağı tozşeker 1 dilim limon Sıvıyağ
YAPILIŞI: Kastamonu ili Devrekani ilçesine özgü olan Cırık Tatlımızı yapmaya derin bir kapta 5 su bardağı una 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edip karıştırarak başlıyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıp maya ve toz şekeri koyuyoruz ılık su ilave ederek boza kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.onul Bu arada şerbeti hazırlamaya başlıyoruz. Bir tencerede 6 su bardağı su ve 5 su bardağı toz şekeri limon ile kaynatıp şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz. Şerbetin soğuk olması gerekiyor. Sıvıyağı derin tavaya koyup iyice kızmasını bekliyoruz. Yağ kızdıktan sonra ellerimizi yağlayıp hazırlayıp dinlendirdiğimiz hamurumuzdan avucumuza alıp işaret parmağımızı baş parmağımıza doğru bükerek sıkıyoruz, sıktığımız her lokmacığı yağın içerisine atıyoruz ve iyice kızartıyoruz. Kızarttığımız lokmaları direk soğuk şerbetin içine atıyoruz ve 1 -2 dakika kadar şerbette tutup çıkarıyoruz. Kastamonu cırık tatlısı hazır, servis tabağına alıyoruz. Hamurumuz bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz. Kastamonu cırık tatlısını daha fazla lezzetli hale getirmek için içerisine çikolatayı sıvılaştırıp enjekte edebilirsiniz. AFİYET OLSUN…

Yorumlar
Yorum Gönder