Tadına Bayılacağınız Haşı Tarifi Tosya Kastamonu İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 1 buçuk tavuk bulyon
  • 2 orta boy soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber, kimyon, tuz, pul biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • Yarım demet dereotu
  • Bir demet yeşil soğan ( İsteğe bağlı kuru soğan katmazsanız yeşil soğan kullanabilirsiniz. )
  • 10 – 15 yaprak ebegümeci ( Bilmeyenler için resmi aşağıda. )

Tadına Bayılacağınız Haşı Tarifi Tosya Kastamonu Yapılışı

Pirinçleri yıkayıp tuzlayıp ılık suya ıslayalım. Soğanları yemeklik doğrayıp tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip kavuralım. Rengi biraz değişince salçasını koyalım. Kavrulmuş salça kokusu gelince suyu ve tavuk bulyonu ekleyip tenceremizin kapağını kapatalım. Suyumuz kaynayana kadar temizleyip yıkadığımız yeşilliklerimizi ince ince doğrayalım. Su kaynayınca süzüp soğuk suda yıkadığımız pirinçleri tencereye ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatalım. Pirinçler pişince tüm yeşillikleri ve pul biberi tencereye atıp karıştıralım. İki taşım daha pişirip ocağı kapatalım.
Baharın habercisi yaz aylarının vazgeçilmez yemeği haşımızı sade tüketebileceğiniz gibi yoğurtla da tüketebilirsiniz.
tosya mantısı ile ilgili görsel sonucuAfiyet olsun.

Yorumlar

  1. mantı he en sevdiğim çok marafetli bir yemektir fakat yedikten sonra emeğineze değer. ^^

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tosya Pilavı Yapılışı

Kastamonu Etli Ekmeği

Tosya Helvası Yapılışı